fredag 14. desember 2012

Ordskyer eller Wordle

Det er moro å leke med ord og digitale verktøy. Denne ordskyen lagde jeg med Tagxedo - Creator; et gratis online-verktøy. Prøv du også, da vel!


Ordskyen er laget her: http://www.tagxedo.com/ av Anne-Lise Stangenes

Hva kan en ordsky brukes til?

Glogster-plakat



Slik kan en svært enkel Glogster-plakat om blåmeisa se ut. Hvis du klikker på den kan du se den enda større. Det er også mulig å legge til enda mer på plakaten. Det er bare å prøve seg fram... Klikk på de ulike tingene på plakaten og se hva som skjer da vel...! Dette er moro!
 
 
 


 

Lag dine egne meiseboller

Det er moro å servere mat til fuglene som du har laget selv...
Foto: Anne-Lise Stangenes


Når vinteren kommer, sliter mange småfugler med å finne mat. De bruker mye energi på å fly omkring og lete. I butikkene kan du kjøpe fuglemat å gi dem. Det er fint å tenke på de små når snøen blåser med vinden, og det er kuldegrader. Istedetfor å kjøpe meiseboller, går det også ann å lage dem selv. Det finnes mange gode oppskrifter, og kanskje finner du etterhvert din egen meisebolleoppskrift...

Fuglekasse

Arbeidstegning til fuglekasse for blåmeis. Foto: Terje Alveberg
 
Hver elev er nå igang med å lage arbeidstegninger; skisser, til en fuglekasse de skal lage på sløyden. Fuglekassa skal være akkurat passelig høy og bred til en bestemt fugl, og åpningen på kassa må også være akkurat så stor at fuglen kommer seg ut og inn. Fuglekassene skal til slutt henges opp på et sted der vi vet at arten lever og hekker. Kanskje vil den legge egg og få unger i kassa... Det hadde vært utrolig gøy! Etterhvert som elevene kommer igang med å blogge, vil det nok komme enda flere innlegg om dette arbeidet her i bloggen vår

Arbeidstegning, fuglebok med fakta om blåmeis og utstyr til å lage fuglekasse med. Foto: Terje Alveberg
 

Ornitolog?

https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/deed.en


Vi har hatt besøk av to menn fra Norsk Ornitologisk Forening, avdeling Vest-Agder, hvorav den ene var ornitolog. De viste film og bilder av noe de kan veldig mye om.

Hva er en ornitolog?

Gå inn i kommentarfeltet, og legg igjen ditt svar!



 

onsdag 12. desember 2012

Avgrensning av "nærmiljøet"

I dag har 7. trinn jobbet med å avgrense hva som ligger i ordet "nærmiljøet". Det gjorde vi i felleskap ved å bruke Google maps. Noen ønsket å avgrense temaet til kun å gjelde for området der de bor, eller omkring skolen. Andre fant ut at uteskoleområdet vårt også måtte være med, fordi vi også skal jobbe med temaet der. Til slutt falt vi ned på området fra og med Vågsbygd skole og til og med området omkring uteskoleplassen vår ved Fiskåvannskilen.

På It`s learning




 

Nå er temaet "Fugler i nærmiljøet" lagt inn på It`s learning. Alle elever kan logge seg på og finne informasjon om faget på "Oppslagstavla".

Du kan logge deg inn HER




Dersom du som er foresatt ønsker tilgang til faget på It`s, kan du sende en e-post til læreren, eller eleven kan gi beskjed over melding til lærer inne på It`s.

Tankekart

Tankekartet vårt i miniatyr


7. trinn har i felleskap hatt "brainstorming" om hvordan vi kan tenke oss å arbeide med vårt tverrfaglige tema; "Fugler i nærmiljøet", og det har vi gjort ved å lære oss bruken av "mindmap" på Internett...







Fugler i nærmiljøet

Ung grønnfink Foto: Anne-Lise Stangenes
 
Vi på 7. trinn skal nå i gang med et tverrfaglig arbeid med temaet; fugler i nærmiljøet...